Vanuit de media: Tilburg – Union

Weer 2 leuke verslagen van een mooi potje hockey in de media! Wel scoorde natuurlijk ons sleeptopper Nynke Kappelle en niet kleine Ilse. De Gelderlander had het wel goed in ieder geval. En heel fijn dat onze Jolien er weer bij was na een lange tijd van hard terugknokken na een knieblessure. Daarnaast zijn er ook prachtige foto’s gemaakt door CBO sports, welke HIER te vinden zijn.

Tilburg - Union

Tilburg-Union 0-2 (0-2)

0-1  Y. Kappelle (sc), 0-2 Y. Kappelle (sc).

Tilburg liet zich lelijk in de kaart kijken door Union. Of, andersom gezegd: Union bestendigde haar prima serie, want vorige week won het al van koploper Bloemendaal. Na de winterstop won Union vijf wedstrijden, speelde het eenmaal gelijk en verloor het eenmaal. Kortom, er in sprake van een uitstekende reeks van de Nijmeegsen. De eindstand was al bij rust bereikt dankzij twee raker corners van Ilse Kappelle. Assistent-coach Arnoud Kappelle (Union): ‘Vooraf zeiden wij tegen elkaar dat de overwinning op Bloemendaal alleen maar waarde had als wij tegen Tilburg ook een goed resultaat zouden boeken. En dat is dus gebeurd.’ Complimenten waren er voor doelvrouw Lot Noverraz van Union die een puike partij keepte. Boaz Janssen (Tilburg) weet nu wat zijn ploeg te doen staat: tweemaal winnen is een must om HGC van het lijf te houden.

Hockey.nl

Union verrast Tilburg

MALDEN – De hockeysters van Union deden tegen Tilburg prima zaken. De nummer twee in de overgangsklasse B werd met 0-2 verslagen door het Nijmeegse team.

In de eerste helft scoorde Nynke Kappelle tweemaal uit een corner. Na rust was Tilburg nog wel gevaarlijk, maar door goed keeperswerk van Lot Noverraz behield Union de nul achterin. Union mag zich, met een comfortabele vijfde positie, zeker weten van lijfsbehoud.
Jolien Sanders maakte bij Union haar rentree na een kruisbandoperatie. Ze lag er ruim een jaar uit.