De zondag van Ilse

IlseRood tegen blauw, de smurfen tegen de stopborden, Malden tegen Nijmegen, Union tegen NMHC. Over echte derby’s gesproken, dit is er wel eentje.

Toen ik op de club aankwam voelde ik aan het team dat we gebrand waren om te winnen. Lekker kopje thee vooraf en dan vlug naar de kleedkamer om even om te kleden en niet te vergeten, de eerste 10 minuten van the Ultimate Moombahton Summer Megamix (wil je ook luisteren? klik HIER!) door de kleedkamer te laten schallen. Beneden in de bespreekruimte zag je de gespannen koppies, een overwinning tegen Nijmegen telt voor ons dubbel. Warming-upje (en de sprintjes………) gehad en vervolgens lekker ballen. Na de shake-hands begon het dan eindelijk: 70 minuten lang knallen. Het was belangrijk voor ons om de eerste 10 minuten goed door te komen. Daarna konden we lekker meegaan in het spel. Na de eerste helft stond de brilstand nog op het scorebord. In de rust zeiden we tegen elkaar, dat hier toch echt wel wat te halen viel, dat we goed speelden en hard voor elkaar werkten. De tweede helft begon en onder toezien van vele toeschouwers kwamen wij op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Do. Helaas konden wij niet lang van deze voorsprong genieten en lag binnen 2 minuten de bal er aan de andere kant al in. Een mooie backhandcorner belandde hard op de plank. De tweede helft ging verder gelijk op en er waren kansen voor beide ploegen. Na een corner scoorde onze Rachie een mooie rebound. Nog ongeveer 20 minuten te spelen, de vraag volgde: houden wij deze voorsprong vast? 8 minuten voor tijd haalde Do ons uit onze onzekerheid door weer een echt spitsengoaltje te scoren. We hadden er hard voor gevochten en zo zijn onze eerste 3 punten binnen! Volgende week Victoria uit. Kom maar op!